Egy sikeres ingatlanbefektetés "iskola" példája

Dátum: 2011. június 16. 13:34

Gábortól kaptam az alábbi sikertörténetet, melyet most örömmel osztok meg veletek, Gábornak pedig gratulálok:

Tavaly év elején keresgéltem az interneten, hogy milyen formában tudnék plusz bevételre szert tenni. Eszembe jutott, hogy R. Kiyosaki mindig az ingatlanbefektetéseiről ír a legnagyobb elismeréssel a könyveiben, így ebbe az irányba indultam, hátha van ingatlan befektetői tanfolyam Magyarországon. Egyből rátaláltam az Online Ingatlan Akadémiára, ahol két hét múlva (április 24-én) pont tartottak is egy hétvégi képzést. Gondolkodás nélkül be is fizettem a részvételi díjat. A képzés előtt elolvastam az összes sikertörténetet a honlapon. Hihetetlennek tűnt, amit leírtak, pár hónap alatt milliós és afeletti profitok?! A tanfolyam viszont csak még jobban megerősítette, hogy igenis lehetséges ezt elérni és nem is kell évekig tanulni hozzá.

Hamarosan megvettem az Ingatlanmilliomos csomagot utána beléptem a Royalwell Befektetői Klubba vettem néhány könyvet is, így gyorsan sikerült minden szükséges tudást megszerezni.

Következett a lakáskeresés. Sajnos nem vezettem statisztikát, hogy hány lakást néztünk meg, de nagyon sokban voltam az biztos. Voltak köztük ígéretesek is, de volt olyan is, hogy be se mentünk, annyira rossz volt a ház és a környék. Ajánlatot is tettem néhányra, de nem fogadták el az alacsony árakat.

Végül találtunk egy erősen felújítandó lakást, amit a tulajdonos hirdetett 7,9M-ért. A környék nagyon jó volt, kellemes zöld övezet, az épület is tűrhető volt, a belső kerületek néhány házával összehasonlítva pedig egyszerűen remek.

A lakás nagyon le volt pusztulva. A képeken a vásárláskori állapot látszik (nem mi vertük le a csempéket). Kosz, mocsok és rettentően büdös fogadta az embert. Néhány kép: 


A felújítás megkezdése előtti este még két galambot is találtunk a lakásban, akik rendsen összeszartak mindent. Ez volt a hab a tortán.

                                                                 

Érdekesség, hogy a tulaj is befektető volt, ő banki lakásokat vett meg és adott tovább. A felújításra szánt összeg kiszámítását nem vittem túlzásba, inkább csak úgy számoltunk, hogy 2M-t biztosan rá kell költeni, így kijött, hogy 7M-t fizethetünk maximum a lakásért.

6,6-ot kínáltam érte, hogy legyen némi mozgásterem. Végül a tulajdonos 6,85-et kért, amit el is fogadtam. (Utólag ez volt az egyik legnagyobb hiba, mert biztosan nem tudhatom, de valószínűleg belement volna egy 6,7-es árba is, de én csak azt néztem, hogy 7 alatt vagyok és az elég, pedig 150ezer az 150ezer.)
 

Biztos csak mert ”kezdő” vagyok, de szombaton állapodtunk meg az árban és abban, hogy hétfőn délután megyünk az ügyvédhez aláírni a szerződést. Az ügyvéd javaslatára ekkor nem adtam foglalót, mert ő látni szeretett volna előtte minden papírt, nehogy valami gond legyen később. Hétfő délutánig aztán kavargott a fejemben minden, hogy nem is fog eljönni, végül többet kér a lakásért stb. Ezekből persze nem történt meg egyik se, de elég nyugtalan hétvégém volt.

A szerződést november elején kötöttük meg és sajnos elég sok idő elment ezután. Eleinte a közművek átírásával, aztán az ajánlat kéréssekkel, pedig nem lett volna indokolt. Egyszerűen csak elültem a dolgon (második hiba, mert emiatt legalább két hónappal elhúzódott az ügy és két hónappal több rezsit is kellett fizetnem). A munkálatok csak január közepén indultak el, onnantól viszont minden gyorsan haladt.

A lakást megállapodás szerint üresen kellett volna átvennem, de az előző tulajt átejtette a lomtalanítós ember és közel sem vitt el mindent a lakásból. Ott maradt egy nagy halom undorító koszos, büdös ruha, egy doboz könyv, rengeteg szemét és néhány bútor. Nem örültem a dolognak, de a pénz ekkora már átutaltam, így nem volt a kezemben semmi, el kellett fogadnom a dolgot. Ráment egy délelőttöm, hogy bezsákoljam a sok szemetet és lehordjam a kukához. A végére maradt a doboz könyv, amit ahogy megemeltem szétszakadt és kiborult az egész. Anyáztam rendesen, de mikor a könyveket a zsákba pakoltam találtam köztük egy nagyon szép svájci órát. Nem járt ugyan, de látszott rajta, hogy nem hordta senki. Négyezer forintért megjavították és azóta láttam, hogy több mint százezer forintért adnak egy ilyet. Elképzelésem sincs hogy kerülhetett oda, de ez lett a kabala órám azóta. Kétszeresen is bejött a hernyóból pillangó elv.

Kezdésnek az alaprajzot át kellett alakítani, mert nagyon korszerűtlen volt eredetileg. Itt van az eredeti és az új alaprajz. A sok kis lyukból lett egy tágas fürdőszoba sarokkáddal, a konyhából egy félszoba és egy amerikai konyhás nappalit alakítottunk ki. Ehhez több falat is ki kellett bontani és egy újat felhúzni.

     

A nappaliban lévő parkettán kívül mindent kicseréltünk, a villamos- és vízhálózatot, az ablakokat, a bejárati és belső ajtókat. Nagyjából egy hónap alatt elkészült minden, már csak a felcsinosítás volt hátra. Gyakori látogatók lettünk az IKEÁ-ban, itt vettünk meg mindent: a fürdőszobaszekrényt, a konyhaszekrényt, a díszeket.

Az eredmény várakozáson felüli lett. Akárki nézte meg a lakást el volt tőle ájulva olyan szép lett. 
 

  

 

  

Eleinte nem akartam ingatlanoshoz leadni, hogy hátha sikerül megspórolni a jutalékukat, ennek ellenére folyamatosan hívtak, de mindenkit leráztam azzal, hogy „Most nem szeretném még leadni ingatlan irodához, majd talán később…” amit el is fogadtak, kivéve az egyiküket, aki 3 perc alatt meggyőzött. Azt mondta, két hónap alatt eladja a lakást, amit be is tudott tartani, így nem bánom a dolgot.

Idén április végére sikerült eladni a lakást. Nagyjából egy évvel az után, hogy az első képzésen részt vettem és az adózás utáni profit is millió felett maradt még az ingatlanos jutalékával együtt is.

Rendkívül hálás vagyok Norbikénak, hogy megosztják tudásukat, tapasztalatukat velünk és hogy ilyen használható anyagokat állítanak össze, mert tényleg működik, csak bele kell vágni, az Online Ingatlan Akadémia videószeminárium sorozatát különösen tudom ajánlani.

Sok szerencsét mindenkinek!

Gábor

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!