Válságálló befektetések

Dátum: 2020. november 5. 18:57 Címkék: arany blockchain

Biztos vagyok benne, hogy 2020 mindannyiunk számára emlékezetes év lesz. A pénzügyi és befektetési guruk által már évek óta megjövendölt válság próféciája megérkezett, de egyáltalán nem olyan formában, mint ahogy vártuk. Egy sokak által mesterségesen előállítottnak gondolt vírus akasztotta meg a gazdaság forgását és ez még csak a kezdet.
 
Miközben emberek milliói veszítették el munkájukat világszerte, a világ leggazdagabb embereinek a vagyona meglepő mértékben növekedett már most is, de valójából most a világ pénzügyi elitje csak a betárazásnál tart a világ felvásárlása olcsó pénzért csak most kezdődik majd. De erről talán majd máskor, számunkra most a legfontosabb, hogyan hozzuk ki a legtöbbet ebből az egyszerűnek kicsit sem nevezhető gazdasági helyzetből.
 
Egy dolgot leszögezhetünk, a leginkább elismert befektetői guruk szerint a megtakarítók, tehát akik bankban és egyéb pénzügyi eszközökben parkoltatják a pénzüket lehetnek a legnagyobb vesztesek, ennek több oka is van:
 
  • a gazdasági nehézségek könnyen egy magas inflációs helyzethez vezethetnek, ami a pénz elértéktelenedéséhez vezethet
  • a kötvények mögött a vállalkozások fizetőképessége a garancia, ami a legtöbb szektorban komoly veszélybe kerülhet
  • a részvények árfolyamát a cégek teljesítménye nagyban befolyásolja, a vírus okozta válság már így is sok cég működését ellehetetlenítette, a világgazdasággal kapcsolatos negatív hírek szinte mindig a részvény árfolyamok hisztérikus zuhanásához vezetnek
  • a 2008-as válság is sok bank csődjét okozta, főleg az USA-ban és bár a betétesek többségét kártalanította a befektetővédelmi alap egy nagyobb volumenű bankcsőd esetén egyáltalán nem garantálható, hogy ez valós védelem lehet, főleg egy olyan kis ország, mint Magyarország esetén. Ne felejtsd el a bankban lévő pénz valójából nem a tied, kölcsön adtad a banknak kamat fejében, hogy gazdálkodjon vele, ezért is van szüksége a banknak biztosításra gond esetére.

Mik lehetnek akkor a leginkább válságálló befektetések:

  1. Nemesfémek, elsősorban a befektetési arany, mivel az arany a legszélesebb körben ismert és a világ minden pontján fizetőeszközként is elfogadják. A világ legrégebbi pénze, ami kiállta az évezredek próbáját és a bankoknak is ebben az eszközben képeznek tartalékokat
  2. Blokklánc alapú eszközök pl. BitCoin, amit úgy is hívnak, hogy az új digitális arany. Egy picit ellentmondásosnak tűnhet, hogy korábban azt írtam, hogy pénzügyi befektetésekkel, tőzsdével vigyázni kell, akkor miért képezne kivételt egy-két kriptovaluta? Nos, mielőtt bármilyen fejtegetésbe bele mennék, el kell ismernem, hogy ez a szegmens nem teljesen kockázatmentes.
    Ellenben, elvitathatatlan, hogy a BitCoin az elmúlt nagyjából 11 évben 0.01 dollárról 15 000 dollár fölé emelkedett, ez olyan nagyságrend, ami egyedülálló a világtörténelemben. A BitCoin megjelenése egyet jelent a blokklánctechnológia megjelenésével, a nagy ötlet a blokklác, ami nem más, mint egy eddig feltörhetetlennek és meghamísítatlanhatatlannak bizonyult könyvelési rendszer. Valójából nem más zajlik a világban, mint a blokklánc alapú pénzrendszerek forradalma a hazug, meghamisítható és manipulálható hagyományos pénzrendszerek ellen.
  3. Élelmiszer szektor. Ennivalóra és innivalóra mindig szükségünk lesz. Bezárhatják a szórakozóhelyeket, a szállodákat, az éttermeket, sőt akár még az élelmiszer áruházakat is, de enni és inni akkor is kell! Ha zárva lennének a szupermarketek, akkor futárszolgálattal, de az élelmiszer ellátást meg kell oldani. Az elmúlt COVID-os időszakban, alatt amikor a legtöbb vállalkozó bezárt, az élelmiszer boltot vagy webáruházat üzemeltető ismerőseim rekord forgalmakat csináltak. Ebbe a szektorba talán a legnehezebb befektetni egy kisbefektetőnek, legalább is, ha nincs ilyen jellegű vállalkozásod.
  4. Ingatlan. Félve írtam le ezt a szót, szinte hallom, ahogy az olvasók többsége felszisszen és csóválja a fejét, mondván, hogy az ingatlanpiac már így is megtépázódott, esnek az árak, az értékesítési idők is elhúzónak. És valóban, ez így van. De… egyrészt lakni is kell valahol, bár őszintén szólva ez önmagában gyenge érv, főleg az elsősorban idegenforgalomra épülő ingatlanokba fektetés esetén.
    Ez a terület ebben az időszakban valóban csak a képzett befektetőknek való. Én személy szerint sokkal jobb deal-eket tudok csinálni egy olyan piacon, ahol nem kell versenyezni a többi vevő jelölttel és sokkal több a motivált eladó, mint egy keresleti piacon. A kialakulóban lévő erős kínálati piac egy igazi aranybánya a képzett befektető számára.
Ha a fenti iránymutatások ellenére úgy gondolod, hogy magas a kockázattűrő képességed és mégis csak szerencsét szeretnél próbálni a részvénypiacon, akkor két tanácsom van a számodra:
  1. Figyeld a trendeket, olyankor vásárolj, amikor mindenki más elad, tehát egy komoly áresés után, ilyen beszállási pont volt 2020 márciusa, amikor nagyot zuhantak az árfolyamok. Megérezni, hogy hol az alja egy ilyen esésnek viszont inkább művészet, mint tudomány, bizony szerencse is kell hozzá elkapni a megfelelő pillanatot.
  2. A mostani időszakban az alábbi szektorokat érdemes előnyben részesíteni, élelmiszeripar, nemesfém bányászattal foglalkozó cégek, gyógyszergyárak részvényei, illetve a home office és blokklánc technológiák térhódítása miatt egyes Fintech cégek is jó választást jelenthetnek.
Vannak hibrid megoldások is, az egyik feltörekvő Fintech cég például egy olyan megoldást dolgozott ki, amiben ötvözte a hagyományos értéket képviselő befektetési aranyt a blokklánc technológiával, ráadásul egy komplett pénzügyi ökoszisztémát is kifejlesztett számos világújdonsággal és európai uniós minisztériumi engedélyekkel megtámogatva. 
Egyik termékük egy 100% fizikai aranyfedezetű fizetőeszköz ami egy digitális pénztárcában egy gombnyomásra átváltható euróra vagy éppen vissza aranyra, ráadásul ezek az eszközök az ügyfél saját letéti számláján vannak nyilvántartva, ami magasabb jogi garanciának és biztonságnak számít, mint egy hagyományos bankszámla, másrészt a blokkláncnak köszönhetően technológiai garanciát is kapnak, ami szintén egyedülálló. 
 
A másik termékük egy saját blokklánc szolgáltatás, aminek 2 specialitása van, egyrészt egy a tranzakciós díjbevételnek köszönhető folyamatosan növekvő aranyfedezet, másrészt a blokklánc szolgáltatást a világon elsőként európai uniós szabályozott környezetbe helyezték. 
 
A cég kidolgozott egy rendszert, aminek köszönhetően kisbefektetők is részesedhetnek a vállalat sikereiből. Számításba véve, hogy a számos innovációnak köszönhetően egy BitCoin-hoz hasonló sikersztori előtt állnak, igazi világsiker lehet, aminek a kisbefektetők is részesei lehetnek.
 
Csatlakozz befektetői klubtagjaink sorába és díjmentes konzultációkkal segítelek a számodra legmegfelelőbb befektetési formák kiválasztásában.
 
Sikeres befektetést!
Király Norbert
 

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!