Kriptovaluták, a jövő üzlete vagy átverés?

Dátum: 2020. május 25. 22:43 Címkék: scn kripto smart crypto note

Manapság már szinte mindenki hallott a BitCoinról. Egy BTC 2009-ben, a megjelenésekor pusztán  0.01 USD-ért hozzá tudtunk jutni. Akkor még valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy nagyjából 10 évvel később, napjainkra 10.000 amerikai dollár lesz a BTC és a legtöbb szakértő további árfolyam emelkedést vár.
 
Tény, hogy a BitCoin napjaink legerősebb fizetőeszközévé vált, hihetetlenül hangzik, de egy évtized alatt a dollárhoz, a világ első számú FIAT pénzéhez képest egymilliószorosra erősödött. Sokan úgy gondolják, hogy ez valószínűleg még egyszer nem fog megtörténni és hogy a folytatás lényegesen lassúbb növekedést fog hozni jelentős hullámzásokkal. 
 
Nehéz megjósolni a jövőt és bár ha fogadni kellene én a BitCoin árfolyam emelkedésére fogadok, mégsem tartok nagy megtakarításokat BitCoin-ban, ennek egy oka van, ez az én megítélésem szerint inkább spekuláció lenne, mint befektetés. Nagy összegekkel spekulálni pedig inkább a szerencsejáték kategóriába tartozik, mint a befektetés kategóriájába. Viszont befektetek olyan kripto eszközökbe, amelyek növekedése, legalább is az én az én véleményem szerint jobban kiszámítható.

Ha megnézzük az egyik legnagyobb kripto tőzsde kínálatát a coinmarketcap.com -ot azt látjuk, hogy több, mint 5500 kripto eszközt tudunk adni venni. Nos a szomorú valóság az, hogy ezeknek a coinoknak a túlnyomó többsége, nem más, mint egy BTC klón, melyek a BitCoin árfolyam mozgását követi. Van viszont néhány olyan kezdeményezés, egyik másik lehet, hogy még nincs is kint a tőzsdén, viszont mögöttük eredeti gondolat van.
 
A pénznek vannak nyugvó és forgó funkciói. A mostani pénzrendszer problémája, hogy egyszerre és egy pénzzel akarja mindkét funkciót megoldani, ez pedig képtelenség, nem tud a pénz egyszerre nyugodni is meg forogni is. 
 
Ezt csak úgy lehet megoldani, ha más jellegű pénzt használunk a nyugvó és a forgó funkciókra.
 

Erre az ellentmondásra egy nagyon profi megoldást kínál a Smart Crypto Note (SCN) által kifejlesztett pénzügyi rendszer. 

 
Bár az SCN fejlesztései még folynak, már több, mint 2 milliárd forintnak megfelelő termék cserélt gazdát, ezek között több ingatlan és gépjárművek is voltak, az idei év második felében pedig a Cover Market nevű webáruházuk és online piacterük nagy dobás lesz.
 
A rendszer fejlesztői a kezdetektől kezdve azt tartották fő szempontnak, hogy tényleges áruforgalom legyen a pénzhelyettesítő eszközeik mögött, ezért nem csak blockchain alapú kriptovalutákat és egy okosszerződésekre épülő fizetési szisztémát hoztak létre, hanem ezzel párhuzamosan piactereket és elfogadó hely hálózatok létrehozásán is dolgoznak.
 
A hagyományos pénz és hitelezési rendszer kamatot használ, ami az egyik fő oka a mostani rendszerek fenntarthatatlanságának. Az SCN rendszere teljesen új elvekre épül, a fő fizető eszköze a CoverNote (CN) ami egy digitális csekk, amit a tulajdonosa bocsát ki és ami valójában nem más, mint egy késleltetett fizetési igérvény, ami mögött fedezet is van. Mivel a kibocsátás kamatmentes, ezért a rendszerben soha nem lesz fedezetlen követelés, az adósság mindig visszafizethető lesz – ellentétben a mai kamatos kamat alapú rendszerekkel szemben.
 
Az SCN másik vívmánya a decentralizált blockchain alapú árfolyamszabályozás, aminek a lényege, hogy az SCN pénzhelyettesítőinek az árfolyama többféle instrumentumhoz lehet kötve (BTC, arany, olaj, euró) és ezek között akár napon belül is lehet váltani. Ez biztosítja az árfolyam lényegesen nagyobb stabilitását és folyamatos növekedését. A BitCoin és társai legnagyobb gyengéje a nagyfokú árfolyamingadozás, ami az egyik gátja annak, hogy széles körűen használható fizetőeszköz váljon belőle, de úgy néz ki, hogy az SCN rendszere erre is talált egy használható megoldást.
 

És hogyan profitálhatunk ebből mi korai felhasználók, akik bízunk a rendszer sikerében?

 
Az SCN a hivatalos indulás és nemzetközi terjeszkedés előtt, ami 2020 őszére van tervezve különböző kedvezményekkel motiválja azon felhasználóit, akik már most bizalmat szavaznak a rendszernek. Ezáltal relatív kis befektetés mellett is kiszámíthatóan sokszorozhatják meg kriptovalutában nyilvántartott vagyonukat a tagok, amit valódi értékekké vagy akár hagyományos pénzzé is konvertálhatnak.
 
Bár az informatikai fejlesztések nagy kihívást jelentettek a programozóknak, amit nem mindig sikerült elsőre megugrani, menet közben a rendszer még jobban kicsiszolódott és több új ötlettel bővült, így összességében véve világviszonylatban is egyedivé és zseniálissá téve azt.
 
Az SCN egy gazdasági közösséget épít, ami számos lehetőséget tartogat az újdonságokra nyitott és a nagy profit érdekében mérsékelt kockázatot is vállaló emberek részére. 
 
Amennyiben szeretnéd megismerni közelebbről az SCN zseniális rendszerét kattints az alábbi linkre, regisztrálj, nyiss egy pénztárcát és kezd el használni a rendszert akár már ma!
 
Király Norbert

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!