Hogyan forradalmasíthatja a kryptovaluták világa az ingatlanpiacot?

Dátum: 2018. szeptember 28. 23:10

Bizonyára Te is hallottál már a Bitcoin-ról, vagy akár más egyéb kryptovalutákról is, illetve a blockchain (blokklánc) technológiáról. Napjainkban már közel 2000 kryptovaluta létezik, bár ezek közül csak egy-két tucat az, melyek valóban forgalomképesek, hogy melyek lesznek pár év múlva az igazi befutók, az azon fog múlni, hogy melyek tudnak biztosítani valós előnyöket felhasználóiknak a gazdaságban és ezáltal széles körben elterjedni.
 
Én elsősorban a valós értékek híve vagyok, viszont ugyanakkor úgy gondolom, hogy nem szabad földhözragadtnak lennünk, lépést kell tartanunk az új technológiákkal. Ami különösen érdekel, hogy a kryptopénzek vagy blokklánc technológiára épülő újfajta megoldásokkal, hogyan lehet olcsóbban hozzájutni fizikai fedezettel rendelkező eszközökhöz, illetve hogyan lehet költséget megtakarítani.
 
A BlockChain Solutions Zrt. csapata egy nagyon újszerű és innovatív megoldást dolgozott ki, melynek a fő célja, hogy nagy értékű eszközök vásárlásában segítse tagjait, aminek a feltételeit és biztonságát a blokklánc technológiára épülő ún. okos szerződések biztosítják. A rendszer része egy halasztott fizetési megoldás is, aminek az ötletét a hagyományos váltó, mint hiteljogviszonyt megtestesítő értékpapír adta és ezt digitalizálták le blokklánc technológiával. A rendszer a Smart Crypto Note (SCN) nevet kapta.
 

A fejlesztők jövőképe szerint lehetőségünk lesz CoverNote-ért vásárolni ingatlanokat, mindezt úgy, hogy elég legyen hozzá két okostelefon, aminek az applikációját használva a felek egy okos szerződés keretein belül könnyedén lebonyolíthatják az adásvételt, ami a Földhivatalnál a blokklánc rendszerhez való kapcsolódás következtében azonnal át is íródik a nyilvántartásban, ezáltal időt és pénzt takarítunk meg, ráadásul az ügylet biztonsága is maximális.
 

De ez a fenti praktikum csak egy része az egésznek, nézzük meg, hogy miért érheti meg valakinek CoverNote-ért ingatlant vásárolnia vagy eladnia.

 
A rendszer nemzetközi indulása 2019 februárjára van kitűzve, de 2018 október 5-től fokozatosan több elem kerül bevezetésre. Az úgynevezett koránkelőknek, akik meglátják a jövőt a rendszerben, olyan előnyöket kínál a cég, aminek köszönhetően, ha már most bizalmat szavaznak a rendszernek és megvásárolják a BitHard névre hallgató fedezeti és elszámoló kryptovalutát, ami az ún. okos váltó, azaz CoverNote kibocsátásához és fedezetéhez szükséges, ők az árfolyam előnynek köszönhetően akár töredék áron fognak tudni ingatlanokat vásárolni. Ezen kívül a cég több olyan megoldást dolgozott ki, melynek következtében tagjai BitHard-okat tudnak gyűjteni, ezáltal okos fedezetet képeznek a későbbi vásárlásaikhoz. 
 
Az eladónak előny lehet elfogadni egy olyan kryptopénzt, aminek az árfolyama szabályozva van, ugyanis az SCN erre is egy zseniális megoldást, a Decentralizált Blokklánc alapú Valós Idejű Árfolyamszabályzást dolgozta ki, így a BitHard és CoverNote árfolyama időről időre változó, többnyire növekvő értékű instrumentumokhoz (kryptoeszközök, FIAT valuták, arany, olaj, ingatlanindex, tőzsdeindex) van kötve. Hogy melyik instrumentet vagy instrumenteket követi, arról a tulajdonosok BitHard részesedésük mértékében szavazhatnak, melyhez szakmai segítséget is kapnak.
 
Ennek köszönhetően, ha az ingatlan eladója egy vagy akár több év múlva váltja be a CoverNote-ját hagyományos pénzre, akkor nagyságrendekkel több kerülhet a zsebébe, mint amennyit az eladáskor szeretett volna. Az eladót védi az okos szerződés háttere is, ami azt jelenti, hogy a vevő fedezetlen váltót nem bocsáthat ki, az SCN fedezetet biztosít, ezáltal garanciát vállal a kifizetésre.
 
Az SCN tisztában van vele, hogy újfajta fizetési mód nem fog egyik napról a másikra elterjedté válni, éppen ezért több lépcsős stratégiát dolgozott ki és egy 7 éves bevezetési tervvel rendelkezik.
 
Az ingatlanpiaci bevezetés érdekében az SCN egy ingatlanközvetítő hálózat elindításán is dolgozik, ami a kryptopénzekkel ötvözött hagyományos jutalékrendszernek köszönhetően nagyjából az ingatlan piacon szokásos jutalék 2-3 szorosát lesz képes kifizetni az üzletkötőinek, ráadásul egy ügyes húzással azt is megoldotta, hogy az ingatlan tulajdonosoknak, akik az ő irodájukkal szerződnek végeredményben ne kerüljön semmibe a sikeres megbízás, ez akkor is igaz, ha az eladó hagyományos pénzért értékesíti az ingatlanát, amennyiben viszont CoverNote-t is elfogad fizetségül, további előnyökben részesül:)
 
Mivel a szereplők hagyományos pénzen felül BitHard-ot fognak kapni, amit a rendszer használatával fognak tudni értékekre, akár ingatlanra vagy más nagy értékű eszközre pl. autóra váltani, ezzel forgalmat generálnak az SCN rendszerén belül, ami ezáltal egyre inkább elfogadottabbá fogja tenni ezt a fizetési szisztémát.
 
Az SCN nemzetközi szinten több, mint 7 millió tagot szeretne toborozni 2019 áprilisáig, ezért 0.05 BitCoin értékű kryptovalutát ad ajándékba minden új regisztráltjának, így motivál minket, hogy ismerjük meg közelebbről az SCN különleges rendszerét és benne rejlő előnyöket.
 
Király Norbert

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!