Újra ömlik a pénz az aranyba, vajon ez már a következő válság előjele?

Dátum: 2016. február 25. 21:54 Címkék: arany

Mivel a 2008 utáni időszak a befektetési nemesfémek árfolyamát is megtépázta, ezért a kisbefektetők többsége az elmúlt években hátat fordított az arany és ezüstpiacnak. Furcsa mód, ami egyébként nem is olyan furcsa, ez az ingatlanpiacon is hasonlóképpen történt. Pedig a sikeres befektetés receptjét már a világ leggazdagabb embere Warran Buffet is megmondta:

„A sikeres emberek akkor vásárolnak, amikor mindenki elad.”


Most viszont úgy tűnik, valami történt, elsősorban a bennfentes befektetők öntik a pénzt a nemesfémekbe, de egyre erősebb a kisbefektetők jelenléte is, ahogy a globális gazdasági lassulás szorongatja a piacokat. Egyre többen döntenek tehát úgy, hogy biztonságos menedékekbe csoportosítják át a tőkéjüket. Az arany árfolyama a legtöbb befektetési szakember véleménye szerint meglehetősen alul értékelt, így több szempontból is az egyik legjobb választás.
 
Közel 6 éve nem folyt ekkora mennyiségű tőke a nemesfémekbe, mint ezen a héten – derül ki a Bank of America Merrill Lynch (BAML) heti jelentéséből, amely a világpiaci tőkemozgásokat elemzi. A bank összesen 1,6 milliárd dollár (1,1 milliárd font) értékű követett pénzt fordítottak a befektetők arany és más nemesfém megvásárlására. Ráadásul 2010 óta csupán egyszer, 2015 elején volt olyan hét, amikor nagyobb mértékű volt a tőkebeáramlás – írja a Business Insider.
 
Az arany régóta biztonságos menedékeszköz megtestesítője, ezért a befektetők gyakran választják más nemesfémekkel együtt olyan helyzetekben, amikor gazdasági vagy pénzügyi válságot érzékelnek. 
 
Ennek egyik oka, hogy mivel az arany egy fizikai (reál) befektetés, ezért egy magasabb, főleg egy hiperinflációs időszakban nem veszíti el az értékét és forgalomképességét.
 
További érv a befektetési nemesfémek vásárlása mellett, hogy az elmúlt héten három fontos kockázatos eszközosztály is jelentős tőkekivonástól szenvedett. A részvénypiacokról 6,8 milliárd dollár szállt el, a magas hozamú kötvénypiacról 2,5 milliárd, míg a feltörekvő piaci államkötvényekből 1,1 milliárd dollár.
 
Az arany árfolyama idén már több mint 16 százalékot emelkedett, míg az ezüst 13 százalékkal, az emelkedés az elmúlt 2 hónapban volt a legintenzívebb.
 
A BAML jelentése azt követően látott napvilágot, hogy kiderült, az ETF Securities adatai szerint február 9-én mintegy 239 millió font értékű tőke áramlott az aranyba, ami a legnagyobb napi mérték a pénzügyi válság óta.

Ne fessük a falra az ördögöt, de ahogy a bölcs mondás is szól: „Jobb félni, mint megijedni.” és egyben itt az idő, hogy Te is elkezd építeni a befektetési nemesfém portfóliód.
 
A befektetői klubtagjainknak egész Európában a legolcsóbb áron kínálunk 999,9-es tisztaságú good delivery minősítésű befektetési aranyat és további exkluzív befektetési információkhoz is juthatsz. Amennyiben nem vagy még klubtagunk, az alábbi linken jelentkezhetsz:

JELENTKEZEM A BEFEKTETŐI KLUBBA>>>




Sikeres befektetést!
Király Norbert

 
 

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!