Milyen házban lakik Bill Gates, a világ egyik leggazdagabb embere?

Dátum: 2013. június 5. 17:02

Sokunkat furdalja a kíváncsiság, hogy vajon a világ leggazdagabb emberei milyen házat választanak lakhelyüknek. Bill Gates fő rezidenciája Washingtonban található, egy domb oldalában, tóra néző kilátással. A szűkösnek egyáltalán nem mondható házikó 66.000 négyzetláb (6.100 m2) alapterületű és híres a kialakításáról és az alkalmazott technológiákról. Az épület 7 évig épült, és összesen 63 millió amerikai dollárba került.
 
Az Egyesült Államokban évente kell ingatlan adót fizetni a birtokolt ingatlanok után minden tulajdonosnak. 2009-ben, a ház értékét 147,5 millió dollárra (~3,4 milliárd Ft) becsülték, ami után szegény Bill Gatesnek 1,063 millió dollár adót kellett kifizetnie.

A kastély egy modern ún. Pacific Lodge stílusban épült, az építészetében dominál a fa, a laktér tartalmaz klasszikus funkciókat, mint például a nagy privát könyvtár egy kupola alakú tetővel. A ház egy komoly épületautomatizálási rendszerrel rendelkezik, egy 60 láb (18 m) hosszú medencével, aminek a különlegessége egy víz alatti zenei rendszer, található benne még egy 2500 négyzetláb (230 m2) alapterületű tornaterem, egy 1000 négyzetláb (93 m2) ebédlő, padlófűtés és tágas garázs. 
 
Itt látható egy videó, aminek segítségével megismerheted közelebbről, a szegény hajlékot.
 

 
Egy másik videó is bejárta a világhálót, mely szerint ez is Bill Gates háza, ezt többen cáfolják azóta, bár valószínűleg megengedheti magának a Microsoft atyja, hogy ne csak egy házban nyomorogjon Washingtonban, tehát lehet, hogy igaz a hír, minden esetre akárkié is ez a ház érdemes megnézned, mert nem mindennapi építmény.
 

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!